Voorselectie NK Oestersteken bij Gastvrij Rotterdam 2017

NK oestersteken Zuid Nederland oesterman

 De een-na-laatste kans om deel te nemen aan het NK oestersteken 2017.. !!

 

Het wijntheater heeft het NK oestersteken landelijke dekking gegeven door voorrondes te organiseren in Amsterdam, Haarlem, Yerseke, Goes en Rotterdam.

Het zal 19 September om 16u plaatvinden tijdens Gastvrij Rotterdam in de Ahoy.

 

Nederland warmt zich op voor de voorselectie van het NK oestersteken.

19 September zal in het wijntheater de voorselectie van zuid-Nederland plaatsvinden. Zo zullen er dit jaar meerdere voorselecties in heel Nederland zijn, om meer deelnemers de kans te geven zo ook zichzelf of met hun bedrijf te presenteren. Men heeft meteen ook de kans om door te stromen naar de 24e finale NK oestersteken, georganiseerd door: BBB in de Mecc Maastricht, stichting Europa Culinair & het Wijntheater.

De presentatie en het beheren van de regelgeving zal gedaan worden door Oesterman Barend Havenaar en Register Vinoloog Barbara Verbeek

 

   Tabasco

 

Dit jaar zal Holger van der Heul van De Oesterparel, plaatsnemen nemen in de jury.

Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis, zal zich ook buigen over de kwaliteit hoe de deelnemers de oesters hebben gestoken.

De derde kop in de jury Zal Peter Oreel zijn. Hij is de huidige lands kampioen van het NK oestersteken.

Ook zijn wij verbonden met verschillende wereld competities oestersteken en hanteren daarom ook de zelfde reglementen.

Bij het openen van de oesters komt het aan op snelheid, kwaliteit en presentatie.


De 3 koppige jury beoordeelt de geopende oester als volgt:

Allereerst gaat het om de tijd van het steken van 30 platte Zeeuwse Platte oesters 5 nullen.

+ 4 seconde voor elke oester dat niet is los gesneden van zijn schelp

+ 4 seconde bij gruis in elke oester

+ 4 seconde per oester bij beschadiging van het oestervlees

+ 4 seconde per oester voor aanwezige gruis/schilfers

+ 30 seconde voor elke niet geopende oester

+ 30 seconde voor elke oester met bloed.

* Bij gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend.

 

Zodra de deelnemers klaar zijn, zal de Champagnetoren rijkelijk gevuld worden met mousserende wijn uit de Rueda (Espumoso).
zo heeft de jury nog even de tijd tot een eerlijke uitslag te komen.

 Rueda

 

Ben je oesterman, oestermeisje, kok, visboer, oesterkweker of ben je gewoon gek met oesters? Schrijf je dan in op het onderstaande contactformulier om mee te doen met deze voorronde, en je maakt kans om door te stromen naar de NK Oestersteken waar van de nummer 1 en 2 door gaan naar European Oyster Opening Championships en de nummer 1 gaat ook naar de World Cup 2018 in China.





Voor meer vragen: +31650295924 en voor eventuele deelname kunt u het onderstaande contact formulier invullen.


 

Contactformulier
Bedrijf:
Naam*:
Telefoon*:
Emailadres*:
Datum en tijd van uw evenement:
De locatie van het evenement:
Omschrijf uw evenement en het thema:  
Uw bericht:
Abonneer mij voor de nieuwsbrief
 
* ) Verplichte velden.
Delen op Facebook Delen op Twitter