Op vrijdag 11 September zal het Wijntheater speciaal opgebouwd worden op de Lingedijk in Leerdam, recht tegen over de glasfabrieken.
Ter ere van : Leerdam, 250 jaar glasstad, zullen er een aantal bijzondere dingen gebeuren.

Glastheater

Vanaf 17hoo is iedereen welkom, jong en oud, om naar het Glastheater te komen.
Daar kun je glasproeverijen doen o.l.v. Register Vinolog Barbara Verbeek en zul je ontdekken dat de vorm van een wijnglas enorm veel invloed heeft op de geur en smaak van de wijn. U zult de allernieuwste glazenlijn van Royal Leerdam Finesse uitproberen: The Expert's Collection.
Maximaal 50 personen per proeverij (17hoo, 18hoo, 19hoo, 21hoo en 22h00)

Ook zullen er ieder uur (17h30, 18h30, 19h30, 20h30 en 21h30) rondleidingen zijn door de Kristalfabriek anno 1878 o.l.v. een ervaren gids.
De toegang is gratis hiervoor.

Wijntheater Royal Leerdam Crystal

Van 18hoo tot 22hoo zal er een graveur aanwezig zijn, die uw glaswerk kan graveren en de kristalwinkel zal de hele avond open zijn voor publiek.
De gehele avond is er een buitenbioscoop die diverse films vertoond over o.a. glas en kristalproductie, van begin 900 tot heden, van kristallen objecte, wijnglazen tot bierflessen.

Ook zijn er diverse marktkramen rondom het glastheater waar je kristallen sierraden kunt kopen, Leerdams bier kunt proeven, diverse kaas kunt proeven en allerlei cadeau artikelen kunt kopen.

Barbara Verbeek Wijntheater Royal LeerdamGlasblazen Royal leerdamBarbara Verbeek Royal leerdam


Ook zal Bel Group de zwaarste kaasplank van de wereld gaan bouwen. We hopen dat ze daarmee in het Guiness book of record komen.
15000 kilo verschillende kaas en deze wordt natuurlijk uitgedeeld. Mmmmmmmmm...

Wijntheater zwaarste kaasplankjeWijntheater Ouwe Hut

Wij hopen u te verwelkomen op vrijdag 11 September VAN 17HOO TOT 23HOO OP DE lINGEDIJK 8 IN lEERDAM.


Dit is een co-productie van Royal Leerdam Finesse, Royal Leerdam Crystal, O.I., Bier atelier Vijfheerenlanden, Bel group en het Wijntheater®.

Alle toegang is gratis.

Er is voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Tomtom adres: Lingedijk 8


Delen op Facebook Delen op Twitter