Het wijntheater heeft het NK oestersteken landelijke dekking gegeven door voorrondes te organiseren in Ahoy Rotterdam, Yerseke en in Haarlem.
Op het moment warmt Nederland zich op voor de voorselectie van het NK oestersteken. Zo zullen er dit jaar meerdere voorselecties in heel Nederland zijn, om meer deelnemers de kans te geven zo ook zichzelf of met hun bedrijf te presenteren. Men heeft meteen de kans om door te stromen naar de 24e finale NK oestersteken in Maastricht, georganiseerd door horecabeurs BBB & het Wijntheater.
Deze vindt plaats om dinsdag 9 Oktober om 16h00: La grande finale!!!!
Wij zijn verbonden aan de International Oyster Opening Association en handhaven daarom ook de zelfde reglementen.
Bij het openen van de oesters komt het aan op snelheid, kwaliteit en presentatie.
De 3 koppige jury beoordeelt de geopende oester als volgt:
Allereerst gaat het om de tijd van het steken van 30 platte Zeeuwse Platte oesters 5 nullen.
+ 4 seconde voor elke oester dat niet is los gesneden van zijn schelp
+ 4 seconde bij gruis in elke oester
+ 4 seconde per oester bij beschadiging van het oestervlees
+ 4 seconde per oester voor aanwezige gruis/schilfers
+ 30 seconde voor elke niet geopende oester
+ 30 seconde voor elke oester met bloed.
* Bij gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend.
Ook komt Schmidt Zeevis met dé geweldige troost prijs
Ben je een oestermen, oestermeisje, kok of een kweker doe dan mee en vul dan je gegevens dan hier onder in.. En je maakt kans om door te stromen naar de NK Oestersteken waar van de nummer 1 en 2 door gaan naar European Oyster Opening Championships en misschien wel naar de WK in China.
Contactformulier * ) Verplichte velden.