Voorselectie NK oestersteken bij Horecava Amsterdam

 

Oesterman NK oestersteken

 
 

Het wijntheater heeft het NK oestersteken landelijke dekking gegeven door voorrondes te organiseren in Amsterdam, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland in de afgelopen 4 jaar.

Het zal 11 Januari om 16u plaatvinden tijdens de Horecava Amsterdam

Oestermannen, koks, liefhebbers, en oesterkwekers slijpen hun oestermessen extra scherp voor deze spannende wedstrijd.

Onze Nederlandse kampioenen (Dawit Ba van Seafoodbar & Peter Oreel van de Oesterij) zijn de 2 winnaars van 2016 en zijn onderweg naar het EK oestersteken (European Oyster Opening Championships) en zij gaan ook door naar de WK in September. Ondertussen warmt Nederland zich op voor de voorselectie van het NK oestersteken . Het zal 11 Januari in de Rai tijdens Dé Horecava. Zo zullen er dit jaar meerdere voorselecties in heel Nederland zijn, om meer deelnemers de kans te geven zo ook zichzelf of met hun bedrijf te presenteren. Men heeft meteen zo de kans om door te stromen naar de 24e finale NK oestersteken op 10 Oktober in Maastricht. georganiseerd door: BBB in de Mecc Maastricht, stichting Europa Culinair & het Wijntheater.

 

 


               

Piet ,de oprichter van het NK oestersteken, zal zich buigen over de kwaliteit hoe de deelnemers de oesters hebben gestoken.
Ook mogen wij vaak culinair journalist Felix Wilbrink ontvangen of Inge Bruijnooge van Adri & zoon, oprichtster en schrijfster van het bekende oesterboek:
De Grand Cru van de zee.
De derde kop in de jury houden wij altijd tot het laatst nog even spannend.
Ook zijn wij verbonden met verschillende wereld competities (EK en WK oestersteken) oestersteken en handhaven daarom ook de zelfde reglementen.

Bij het openen van de oesters komt het aan op snelheid, kwaliteit en presentatie.
De 3 koppige jury beoordeelt de geopende oester als volgt:

Allereerst gaat het om de tijd van het steken van 30 platte Zeeuwse Platte oesters 5 nullen.

+ 4 seconde voor elke oester dat niet is los gesneden van zijn schelp

+ 4 seconde bij gruis in elke oester

+ 4 seconde per oester bij beschadiging van het oestervlees

+ 4 seconde per oester voor aanwezige gruis/schilfers

+ 30 seconde voor elke niet geopende oester

+ 30 seconde voor elke oester met bloed.

* Bij gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend.

 


Ben je kok, oesterman of gek op oesters... vul dan je gegevens dan hier onder in en doe mee. En je maakt kans om door te stromen naar de finale NK Oestersteken waar van de nummer 1 en 2 door gaan naar European Oyster Opening Championships en misschien ga je wel naar de WK

Voor meer vragen: +31650295924

 

 

 


 

Contactformulier
Bedrijf:
Naam*:
Telefoon*:
Emailadres*:
Datum en tijd van uw evenement:
De locatie van het evenement:
Omschrijf uw evenement en het thema:  
Uw bericht:
Abonneer mij voor de nieuwsbrief
 
* ) Verplichte velden.
Delen op Facebook Delen op Twitter