NK oestersteken Zuid Nederland oesterman


De Voorselectie NK oestersteken voor Zeeland zal plaatsvinden in op de oesterputten van Yerseke. Dit zal plaats vinden op maandag 25 september om 16h00.

 

Het wijntheater heeft het NK oestersteken landelijke dekking gegeven door voorrondes te organiseren in Rai Amsterdam, Ahoy Rotterdam, Goes & Yerseke en in Haarlem.

Op het moment warmt Nederland zich op voor de voorselectie van het NK oestersteken. Zo zullen er dit jaar meerdere voorselecties in heel Nederland zijn, om meer deelnemers de kans te geven zo ook zichzelf of met hun bedrijf te presenteren. Men heeft meteen de kans om door te stromen naar de 24e finale NK oestersteken in Maastricht, georganiseerd door horecabeurs BBB & het Wijntheater.
Deze vindt plaats om dinsdag 10 Oktober om 16h00: La grande finale!!!!

   Tabasco

 

Wij zijn verbonden met verschillende wereld competities oestersteken en handhaven daarom ook de zelfde reglementen.

Bij het openen van de oesters komt het aan op snelheid, kwaliteit en presentatie.

De 3 koppige jury beoordeelt de geopende oester als volgt:

Allereerst gaat het om de tijd van het steken van 30 platte Zeeuwse Platte oesters 5 nullen.

+ 4 seconde voor elke oester dat niet is los gesneden van zijn schelp

+ 4 seconde bij gruis in elke oester

+ 4 seconde per oester bij beschadiging van het oestervlees

+ 4 seconde per oester voor aanwezige gruis/schilfers

+ 30 seconde voor elke niet geopende oester

+ 30 seconde voor elke oester met bloed.

* Bij gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend.

 


Ben je een oestermen, oestermeisje, kok of een kweker doe dan mee en vul dan je gegevens dan hier onder in.. En je maakt kans om door te stromen naar de NK Oestersteken waar van de nummer 1 en 2 door gaan naar European Oyster Opening Championships en misschien wel naar de WK in China.


 

Contactformulier
Bedrijf:
Naam*:
Telefoon*:
Emailadres*:
Datum en tijd van uw evenement:
De locatie van het evenement:
Omschrijf uw evenement en het thema:  
Uw bericht:
Abonneer mij voor de nieuwsbrief
 
* ) Verplichte velden.
Delen op Facebook Delen op Twitter