”Het is een recht om te genieten van goede wijn!”

Het stereotype beeld van de oudere man die ‘er verstand van heeft’ wil ik doorbreken en de nieuwe generatie jonge vrouwen op de kaart zetten. Ik ben Leonie Mooijekind , Weinakademiker, docente voor de Wine & Spirits Education Trust (WSET), Wijn Spijs blogger , Jouw Wijnvriendin en Champagneambassadrice. Het is mijn missie de wijnwereld wakker te schudden met vernieuwende ideeën: “Weg met het mysterie en de arrogantie. Wijn moet transparant zijn. Voor iedereen!”

Als jong meisje vond ik het machtig interessant. Dat mooie glas gevuld met rode wijn. Úren kon ik er naar kijken, het liefst wilde ik er ook al van proeven. Mijn ouders stonden het oogluikend toe en BAM mijn liefde voor wijn was geboren.

Toch duurde het nog een paar jaar voordat ik met mijn passie kon werken. Eerst studeerde ik bedrijfseconomie om vervolgens toch voor een eigen zaak in de horeca te kiezen . Dat gebeurde al tijdens mijn bijbaantjes in mijn studententijd. Tijdens het runnen van het restaurant dook ik opnieuw in de studieboeken, ditmaal in schoolbanken van de prestigieuze wijnopleiding “Diploma Course”. Na afronding hiervan besloot ik wijndocente te worden. Doordat ik lesgaf groeide ook mijn interesse voor een wijnwinkel te werken en echt ALLES met wijn te gaan doen. Anderhalf jaar geleden ontmoette ik Marius van der Vliet, eigenaar van Marius Jouw Wijnvriend en besloot ik voor hem in de nieuwe winkel in Wassenaar te gaan werken.
Daarnaast blog ik regelmatig over wijn op het online magazine op wijnspijs.nl en voor Jan magazine op jan-magazine.nl
HET IS IMMERS EEN RECHT OM TE GENIETEN VAN HEERLIJKE WIJN.
Precies dát is mijn passie: mensen helpen hun wijn te ontdekken linksom of rechtsom :)

Leonie Mooijekind

www.jouwwijnvriend.nl

www.wijnspijs.nl

www.leoniemooijekind.nl


Delen op Facebook Delen op Twitter